Песков: Тројниот лидерски самит Русија-Турција-Иран може да се одржи на почетокот на септември

Портпаролот на Кремљ Дмитриј Песков истакна дека се водат активности тројниот самит меѓу лидерите на Русија, Турција и Иран посветен на прашањето за изнаоѓање решение за кризата во Сирија, да се одржи на почетокот на септември

1033678
Песков: Тројниот лидерски самит Русија-Турција-Иран може да се одржи на почетокот на септември

Портпаролот на Кремљ Дмитриј Песков во дадената изјава за новинарите во Москва направи проценка на тројниот самит меѓу лидерите на Русија, Турција и Иран посветен на прашањето за изнаоѓање решение за кризата во Сирија, за кој се планира да се одржи во иранскиот главен град Техеран.

Песков истакна дека се водат активности тројниот самит меѓу лидерите на Русија, Турција и Иран посветен на прашањето за изнаоѓање решение за кризата во Сирија, да се одржи на почетокот на септември.

Велејќи дека активностите во однос на самитот за кој станува збор продолжуваат, Песков рече: „Се водат активности тројниот самит меѓу лидерите на Турција, Русија и Иран за решавање на сириската криза да се одржи на почетокот на септември. Откако преку дипломатски канали ќе се постигне договор во однос на датумот на одржување на самитот ќе ја информираме јавноста.“Слични вести