Доларот ќе го изгуби значењето, ќе се намали влијанието на САД врз светот

Во рамките на БРИКС ги разгледуваме можностите за формирање нова валута, рече Аксаков

1033321
Доларот ќе го изгуби значењето, ќе се намали влијанието на САД врз светот

Претседателот на Комитетот за финансиски пазари на Дума - долниот дом на рускиот парламент Анатоли Аксаков рече дека употребата на американскиот долар како средство за притисок ќе предизвика формирање нова глобална валута.

Кога како алтернатива на доларот ќе се појави нова глобална валута, доларот ќе го изгуби своето значење. На тој начин ќе исчезне влијанието на САД врз светот, рече Аксаков.

Во рамките на БРИКС која е составена од Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка ги разгледуваме можностите за формирање нова валута, рече Аксаков.Слични вести