Во Чикаго покрената постапка против Трамповата кула и хотелот

Жалбата беше поднесена поради предизвикување ризик и закана за живиот светот на градот,

1032496
Во Чикаго покрената постапка против Трамповата кула и хотелот

Во Чикаго покрената постапка против Трамповата кула и хотелот поради прекршувањето на федералните закони за заштита на животната средина.

Во жалбата што беше поднесена од страна на главниот јавен обвинител на сојузната држава Илиноис во регионалниот суд Cook County Лиза Мадиган, беше истакнато дека поради дневното повлекување на над 75 милиони вода од реката Чикаго за климатизација на Трамповата кула и хотелите, по загревањето на температурата на водата за уште 35 степени се пушта во реката.

Во жалбата што беше поднесена беше истакнато дека поради предизвикување ризик и закана за живиот светот на градот, со повлекување на водата од реката без одобрение и неповолното влијание на рециклажата врз екосистемот, наведените ризици не се земени во предвид  од страна на управата на 92 катница поради што беа прекршени федералните закони за заштита на животната средина.

Управата на Трамповата кула и хотелот кои се обвинуваат за необновување на потребните документи во одбраната истакнаа дека одлуката има политички карактер.Слични вести