Поради екстремно високите температури во Јужна Кореја за два месеци починаа 42 лица

Јужнокорејскиот весник „South China Morning Post“ напиша дека температурите во земјата се искачија на највисоко ниво во последните 111 години поради што од мај досега починаа 42 лица, а близу 3.500 лица беа хоспитализирани

1029057
Поради екстремно високите температури во Јужна Кореја за два месеци починаа 42 лица

Поради екстремно високите температури во Јужна Кореја во последните два месеци животот го загубија 42 лица.

Според веста на весникот „South China Morning Post“ температурите во земјата се искачија на највисоко ниво во последните 111 години поради што од мај досега починаа 42 лица.

Во Јужна Кореја каде што температурите достигнуваа дури до 40 степени воедно поради различни здравствени проблеми како крварење во мозокот во болниците беа хоспитализирани близу 3.500 лица.

Владата на Јужна Кореја за поттикнување на граѓаните кон користење на климата во последните два месеци ја намали цената на електричната енергија. 

 Слични вести