Германија изрази желба за финансиска соработка со Турција околу адаптацијата на сириските бегалци

Портфолиото за финансиска соработка со Турција изнесува 1 милијарда 900 милиони евра

1024970
Германија изрази желба за финансиска соработка со Турција околу адаптацијата на сириските бегалци

Германија изрази желба за финансиска соработка со Турција во сферата на екологијата, заштитата на климата и околу адаптацијата на сириските бегалци.

Директорот на Германската банка за развој одговорен за Турција Франк Белон рече дека сакаат да остварат финансиска соработка со Турција околу адаптацијата на сириските.

Белон рече дека портфолиото за финансиска соработка со Турција изнесува 1 милијарда 900 милиони евра а поддршката на проектите за бегалците во Турција достигна 579 милиони евра.

Според веста на Дојче веле, банката во рамките на помошта и поддршката на бегалците сака да го поттикне процесот на адаптација и инклузивност.Слични вести