Русија испраќа делегација во Турција, Јордан и Либан за решавање на проблемите не бегалците

По наредба на рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу, за детално утврдување на прашањата во врска со враќањето на бегалците на сирискиет територии, во Јордан, Либан и Турција ќе бидат испратени работни групи

1019913
Русија испраќа делегација во Турција, Јордан и Либан за решавање на проблемите не бегалците

Претседателот на Националниот контролен центар при Руското министерство за одбрана Михаил Мизинцев рече дека со цел да се изнајде решение на прашањето за враќање на бегалците од Сирија во земјата, ќе испратат работни групи во Јордан, Либан и Турција.

Во говорот на состанокот во седиштето за кординација за враќање на бегалците во Сирија во Министерството за одбрана и Министерство за надворешни работи на Русија, Мизинцев рече дека по наредба на рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу, за детално утврдување на прашањата во врска со враќањето на бегалците на сирискиет територии, во Јордан, Либан и Турција ќе бидат испратени работни групи.Слични вести