Земјотрес со јачина од 5,7 степени го погоди Иран

Покрај тоа што не беа објавени информации за евентуални човечки и материјални загуби, но покрај тоа властите испратија екипи за пребарување и спасување во подрачјето

1016879
Земјотрес со јачина од 5,7 степени го погоди Иран

Во гратчето Рујдер во иранската провинција Хормозган се случи земјотрес со јачина од 5,7 степени.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Сеизмолошкиот центар при Техеранскиот универзитет, епицентар на земјотресот кој што се случи во 09.37 часот на длабочина од 8 км беше гратчето Рујдер.

Покрај тоа што не беа објавени информации за евентуални човечки и материјални загуби, но покрај тоа властите испратија екипи за пребарување и спасување во подрачјето.Слични вести