Продолжува неправедното апсења на Палестинците во Израел

Само во првата половина на 2018 година бројот на уапсените и приведени Палестинци од страна на израелските сили изнесуваше 3 533 лица

Продолжува неправедното апсења на Палестинците во Израел

Постојано расте бројот на неправедно уапсените Палестинци во Израел.

Само во првата половина на 2018 година, бројот на уапсените и приведени Палестинци од страна на израелските сили изнесуваше 3 533 лица.

Соопштението беше објавено од страна на Здружението на палестинските заробеници, Установата за поддршка на совеста и човекови права, Делегацијата за водење на работите со заробениците и Центарот за човекови права Мизан.

Израел од почетокот на годинава до 30 јуни на окупираните територии на Западниот Брег, Ерусалим и појасот Газа приведе и уапси 651 палестинско дете, 63 жени од кои 4 новинари, вкупно 3 533 лица.

Само во јуни беа приведени и уапсени 449 Палестинци.Слични вести