Пронајдени телата на 45 удавени имигранти во мароканските територијални води

Телата на 45 удавени имигранти кои по илегален пат сакале да се префрлат од Мароко во Шпанија биле пронајдени на отворено море пред пристаништето Тангер.

1008523
Пронајдени телата на 45 удавени имигранти во мароканските територијални води

Телата на 45 удавени имигранти кои по илегален пат сакале да се префрлат од Мароко во Шпанија биле пронајдени на отворено море пред пристаништето Тангер.

Градската губернија на Тангер соопшти дека по веста за неколку тела кои пловеле во морето кај месноста Ел Араиш кај Тангер полициски екипи веднаш се упатиле кон определаната локација за утврдување на информацијата.

Полицијата открила 45 тела на удавени мигранти од кои 7 тела на жени. По идентификацијата на телата било утврдено дека сите биле марокански државјани кои се удавиле во обид на илегален начин со бротче да се префрлат во Шпанија. Најверојатно настрадале откако им се превртело бротчето.

Инаку според соопштението на Меѓународната агенција за иселеници за јануари годинава, од Нова година наваму над илјада мигранти се удавиле во Средоземното море, во обид на илегален начин да се префрлат од Африка во Европа.

 Слични вести