Шведска упати повик за укинување на блокадата на Газа

Шведската министерка за надворешни работи Маргот Валстром истакна дека Израел треба да ја укине блокадата што ја спроведува врз Газа

1007564
Шведска упати повик за укинување на блокадата на Газа

Шведска упати повик за укинување на блокадата на Газа.

Шведската министерка за надворешни работи Маргот Валстром истакна дека Израел треба да ја укине блокадата што ја спроведува врз Газа.

Одговарајќи на едно поставено прашање во шведскиот парламент Маргот Валстром привлече внимание кон тоа дека ситуацијата во Газа е многу критична и потсети дека во протестите кои што продолжуваат од 30 март досега животот го загубија 136 ица, а повеќе од 15 илјади лица беа повредени.

Шведската министерка за надворешни работи Маргот Валстром упати повик до Израел да ја укине блокадата на Газа и нагласи дека хуманитарната помош и помошта во медицински материјали кои се испраќаат во областа треба да пристигнат во местата каде што постои потреба од нив.Слични вести