Захарова: Русија ќе продолжи со негување на добрите и пријателски односи со Турција

И понатаму пристигнуваат коментари по одржаните предвремнени претседателски и парламентарни избори на 24 јуни во Турција.

1002225
Захарова: Русија ќе продолжи со негување на добрите и пријателски односи со Турција

И понатаму пристигнуваат коментари по одржаните предвремнени претседателски и парламентарни избори на 24 јуни во Турција.

Марија Захарова,портпарол на Министерството за надворешни работи на Русија изјави по тој повод дека цел на Москва е унапредување на односите со Турција на база на обострано почитување и взаемна корист.

Захарова на редовната недела конференција за печатот во Москва рече : Русија ќе продолжи со негување на добрите и пријателски односи со Турција на чело со претседателот Реџеп Тајип Ердоган и тоа врз база на однапред утврдени принципи, обострано почитување и взаемна корист .

 Слични вести