Во две експлозии во Африн во Сирија загинаа 6 лица, а 20 лица се ранети

Во населеното место Африн во округот на градот Алепо во северниот дел на Сирија едно по друго експлодираа две возила натоварени со бомби при што загинаа 6 лица, а 20 лица се ранети

1001055
Во две експлозии во Африн во Сирија загинаа 6 лица, а 20 лица се ранети

Во реализирани бомбашки напади со две возила-бомби во центарот на населеното место Африн во северниот дел на Сирија животот го загубија 6 лица, а 20 лица се ранети.

Во населеното место Африн во округот на градот Алепо едно по друго експлодираа две возила натоварени со бомби.

Во двете експлозии во центарот на населеното место Африн животот го загубија 6 лица, а 20 лица се ранети.

Одговорноста за нападите ја презеде групата по име „Афрински соколи“ продолжеток на сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК.

Продолжува истрагата на локалните безбедносни единици во врска со експлозиите.

 Слични вести