Поддршка од Палестина на ставот на принцот Вилијам кон Ерусалим

Палестина го дочека со задоволство дефинирањето на областа “Стар град“ во чии рамки се наоѓа и Месџид-и Акса како „окупирана палестинска територија“ од страна на принцот Вилијам, како вториот по ред претендент на англискиот кралски престол

998593
Поддршка од Палестина на ставот на принцот Вилијам кон Ерусалим

Во објавеното соопштение од Палестина во кое се споделуваат деталите од посетата која што вториот по ред претендент на англискиот кралски престол принцот Вилијам на Ерусалим, се истакнува дека со задоволство е дочекано дефинирањето на областа “Стар град“ во чии рамки се наоѓа и Месџид-и Акса како „окупирана палестинска територија“. 

Во соопштението од палестинското министерство за надворешни работи во врска со посетата за која станува збор се наведува дека тоа што принцот Вилијам ќе го посети Ерусалим во склопот на неговата псоета на окупираните палестински територии претставува официјално инсистирање за тоа дека Ерусалим е дел од окупираната Палестина.

Во соопштението воедно се изнесува задоволството од ваквиот став на Англија.Слични вести