Салвини: За една година ќе биде познато дали Европската унија ќе продолжи да постои или не

Италијанскиот вицепремиер и министер за внатрешни работи Матео Салвини во интервју за германскиот неделник „Шпигел“ рече: „За една година ќе биде познато дали Европската унија ќе продолжи да постои или  не.“

998102
Салвини: За една година ќе биде познато дали Европската унија ќе продолжи да постои или не

Италијанскиот вицепремиер и министер за внатрешни работи Матео Салвини во интервју за германскиот неделник „Шпигел“ истакна дека се наоѓа во опасност иднината на Европската унија (ЕУ) за која рече дека биде определена во наредната една година.

Салвини рече: „За една година ќе биде познато дали Европската унија ќе продолжи да постои или  не.“

Велејќи дека неговата земја веќе нема да ги прима бегалците и имигрантите, италијанскиот вицепремиер и министер за внатрешни работи Матео Салвини рече: „Не можеме да примиме ниту едно лице. Спротивно на тоа би сакале некои од нив да испратиме во други места.“

 Слични вести