Во напад на терористите на Талибан во Авганистан загинаа 6 полицајци

Портпаролот на провинцијата Газне Ареф Нури истакна дека вооружени терористи на Талибан извршиле напад во кој загинале 6 мина полицајци, а четворица полицајци биле ранети

997345
Во напад на терористите на Талибан во Авганистан загинаа 6 полицајци

Во реализиран напад од страна на припадници на терористичката организација Талибан во провинцијата Газне во Авганистан загинаа 6 мина полицајци, а четворица полицајци се ранети.

Портпаролот на провинцијата Газне Ареф Нури истакна дека вооружени терористи на Талибан извршиле напад во кој загинале 6 мина полицајци, а четворица полицајци биле ранети.

Истиот портпарол додаде дека по реализираниот напад дошло до вооружена престрелка во која биле убиени 7 терористи.

Во објавеното соопштение од страна на Талибан пак се тврди дека во нападот загинале 9 полицајци и војници.Слични вести