Анџелина Џоли апелира за помош на бегалците во Ирак

Познатата холивудска артистка добитничка на Оскар Анџелина Џоли,која воедно е мисионерка на добра воља на ОН го посети кампот за бегалци во Духок,Ирак.

994061
Анџелина Џоли апелира за помош на бегалците во Ирак

Познатата холивудска артистка добитничка на Оскар Анџелина Џоли,која воедно е мисионерка на добра воља на ОН го посети кампот за бегалци во Духок,Ирак.

Џоли по обиколаката на кампот изјави за новинарите дека годинава во споредба со минатата година,условите во бегалските кампови се влошени.

Таа рече:

„Градот Мосул е разурнат,луѓето таму имаат потреба од медицинска помош, образование и други секојдневни потреби. Видов жени, мајки ,кои ги загубиле мажите во војна,како сами без помош градат бараки.Ја повикувам меѓународната заедница и владите на сите земји да им помогнат на бегалците сместени во кампови во Ирак.Воедно апелирам на овие луѓе да им се создадат услови за да се вратат во своите домови.

 

 Слични вести