Во вооружен напад во Нигерија загинаа 10 лица, а голем број лица се ранети

Портпаролот на полицијата во провинцијата Замфара Мухамед Шеху изјави дека во реализираниот напад од страна на една вооружена група во областа Бирнин-Магажи животот го загубија 10 лица, а гоплем број лица се ранети

Во вооружен напад во Нигерија загинаа 10 лица, а голем број лица се ранети

Во вооружен напад во северозападниот дел на западноафриканската држава Нигерија животот го загубија 10 лица.

Портпаролот на полицијата во провинцијата Замфара Мухамед Шеху изјави дека во реализираниот напад од страна на една вооружена група во областа Бирнин-Магажи животот го загубија 10 лица, а гоплем број лица се ранети.

Велејќи дека ранетите во вооружениот напад се префрлени на лекување во болница, истиот портпарол рече дека во врска со случајот е започната истрага.Слични вести