Уапсени четири лица за пожарот во магацин со гласачки кутии во Ирак

Портпаролот на Ирачкиот врховен суд Абдусетар Бајрактар истакна дека ќе биде изречена најтешка казна против оние кои се обидуваат да си поигруваат со изборните резултати

990812
Уапсени четири лица за пожарот во магацин со гласачки кутии во Ирак

Во рамките на истрагата во врска со пожарот што се појави во магацин каде што се наоѓаа гласачки кутии во Ирак се уапсени четириц лица.

Портпаролот на Ирачкиот врховен суд Абдусетар Бајрактар во објавеното писмено соопштение го истакна следното: „Во рамките на истрагата за пожарот што се појави во магацин каде што се наоѓаа гласачките кутии во склопот на Високиот комесаријат за избори, од страна на Судот во Рисафа се упасени четири лица од кои тројца полицајци и еден службеник вработен во комесаријатот.“

Бајрактар нагласи дека ќе биде изречена најтешка казна против оние кои се обидуваат да си поигруваат со изборните резултати.Слични вести