Жителите на Рака одржаа протест и бараа од терористичката ЈПГ/ПКК да го напушти градот

Стотици цивили во 5 маала на Рака синоќа во вечерните часови одржаа протест и бараа сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК да го напушти градот

982303
Жителите на Рака одржаа протест и бараа од терористичката ЈПГ/ПКК да го напушти градот

Народот во градот Рака во Сирија кој се наоѓа под окупација на сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК одржаа протест на кој бараа терористите да го напуштат овој град.

Стотици цивили во 5 маала на Рака синоќа во вечерните часови одржаа протест и бараа сепаратистичко-терористичката организација да го напушти градот.

Големиот број лица кои учествуваа на протестот извикуваа и слогани со кои велеа дека исто така не сакаат да влезат во градот и режимските сили на Бешар Асад и ја дадоа пораката дека со градот Рака треба да управуваат локалните елементи. 

 Слични вести