На протестите во Франција учествуваа и полицајците

Полицајците се жалат на предолгото работно време, досадноста на задачите во последен момент, прекувремената работа до доцни часови поради што немаат семеен и приватен живот

981770
На протестите во Франција учествуваа и полицајците

Во рамките на демонстрациите  против политиките на францускиот претседател Емануел Макрон, на протестот пред зградата на полицијата учествуваа и полицајците.

Над 100 полицајци кои се собраа пред зградата на 13-та регионална дирекција во Парис одржаа протести.

Полицајците ги критикуваа политиките на претседателот Макрон и владата и на протестите поради отежнатите услови за работа како и материјалните тешкотии дојдоа до степен да кажат „доста веќе“.

Полицајците се жалат на предолгото работно време, досадноста на задачите во последен момент, прекувремената работа до доцни часови поради што немаат семеен и приватен живот.

Тројца од полицајците кои повикаа на вработување нов персонал, со пижами влегоа во креветот што беше поставен пред зградата и на тој начин го изнесоа својот протест против владата.

Во знак на реакција против Макрон и владата, голем број вработени во различни сектори 3 месеци како одржуваат штрајкови и протести.

На протестите во Франција учествуваа и полицајците

Во рамките на демонстрациите  против политиките на францускиот претседател Емануел Макрон, на протестот пред зградата на полицијата учествуваа и полицајците.

Над 100 полицајци кои се собраа пред зградата на 13-та регионална дирекција во Парис одржаа протести.

Полицајците ги критикуваа политиките на претседателот Макрон и владата и на протестите поради отежнатите услови за работа како и материјалните тешкотии дојдоа до степен да кажат „доста веќе“.

Полицајците се жалат на предолгото работно време, досадноста на задачите во последен момент, прекувремената работа до доцни часови поради што немаат семеен и приватен живот.

Тројца од полицајците кои повикаа на вработување нов персонал, со пижами влегоа во креветот што беше поставен пред зградата и на тој начин го изнесоа својот протест против владата.

Во знак на реакција против Макрон и владата, голем број вработени во различни сектори 3 месеци како одржуваат штрајкови и протести.Слични вести