Израел изврши нови воздушни напади на Појасот Газа

Израелски воени авиони и беспилотни летала повторно реализираа воздушни напади на Појасот Газа кој се наоѓа под блокада

981728
Израел изврши нови воздушни напади на Појасот Газа

Израелски воени авиони  и беспилотни летала повторно реализираа воздушни напади на Појасот Газа кој се наоѓа под блокада.

Израелски беспилотни летала исфрлија три ракети на областа која е позната како Ел-Идаре Ел-Медине и две ракети на еден пункт на Бригадите Изедин Касам, военото крило на Хамас.

Освен тоа и израелски воени авиони извршија напад на еден земјоделски посед во маалото Ез-Зејтун во источниот дел на градот Газа.

Изјавите на очевидци во врска со реализираните напади беа потврдени и од страна на израелската армија.Слични вести