Уништена балистичката ракета која беше исфрлена од Јемен во Саудиска Арабија

Бројот на ракетите кои од страна на коалиционите сили се исфрлаат во Саудиска Арабија се зголеми на 144

978568
Уништена балистичката ракета која беше исфрлена од Јемен во Саудиска Арабија

Балистичката ракета која беше исфрлена од Јемен во Саудиска Арабија беше уништена во близината на градот Неџран

Балистичката ракета која беше исфрлена од Јемен во Саудиска Арабија беше уништена со воздушно одбранбениот систем над воздушниот простор на град Неџран.

Бројот на ракетите кои од страна на коалиционите сили се исфрлаат во рамките на воената операција што ја започнаа на 26 март 2015 во знак на поддршка на легитимната власт во Јемен, а чија цел се различни подрачја на Саудиска Арабија се зголеми на 144. Саудиска Арабија соопшти дека бројот на ракетите коишто ги уништи од наведениот датум наваму изнесува 40.Слични вести