Израел ракетира рибарски бротчиња на брегот западно од Газа

Се дознава дека бротчињата кои беа цел на израелски борбени авиони се подготвувале да ги пречекаат бродовите кои планирале да ја пробијат блокадата и кои требало да пристигнат идниот месец.

Израел ракетира рибарски бротчиња на брегот западно од Газа

Израелски авиони ракетираа и погодија најмалку две рибарски бротчиња на пристаништето западно од Газа.

По нападот на едно од бротчињата изби пожар.

Се дознава дека бротчињата кои беа цел на израелски борбени авиони се подготвувале да ги пречекаат бродовите кои планирале да ја пробијат блокадата и кои требало да пристигнат идниот месец.

Се дознава исто така дека истите бротчиња за само месец дена на два пати биле цели на израелски напади.

Израеслки воени авиони вчера истрелаа 6 ракети на цел на Бригадите на Касам северно од појасот Газа.

И во двата напади немаше загинати и повредени.

 Слични вести