8 мигранти биле спасени во територијалните води на Мароко

Спасените изјавиле дека 4 дена талкале по океанот,така да двајца од нив биле на крајот на силите,по што веднаш биле префрлени во болница во Танџа.

8 мигранти биле спасени во територијалните води на Мароко

8 мигранти биле спасени во територијалните води на Мароко во близина на градот Асила на брегот на Атласкиот Океан.

Како што соопштија надлежни органи екипи на мароканската морнарица забележале неколку лица во бротче во океанот и им притрчале на помош.

Од 8'те лица две биле жени.

Сите се обидувале по нелегален пат да пристигнат до Шпанија.

Спасените изјавиле дека 4 дена талкале по океанот,така да двајца од нив биле на крајот на силите,по што веднаш биле префрлени во болница во Танџа.

 

 Слични вести