Во последните два дена најмалку 25 загинати од удар на гром во Бангладеш

Според добиени информации од локалните медиуми, надлежни истакнуваат дека од удари на гром предизвикани од обилните врнежи од дожд кои што зафатија 12 области во последните 48 часа животот го загубија најмалку 25 лица

968171
Во последните два дена најмалку 25 загинати од удар на гром во Бангладеш

Во Бангладеш од удар на гром во последните два дена животот го загубија најмалку 25 лица.

Според добиени информации од локалните медиуми, надлежни истакнуваат дека од удари на гром предизвикани од обилните врнежи од дожд кои што зафатија 12 области во последните 48 часа животот го загубија најмалку 25 лица.

Надлежни велат дека повеќето од загинатите се земјоделци и дека од почетокот на овој месец (мај) досега има најмалку 112 загинати.

Инаку, во Бангладеш од удар на гром секоја година животот го губат по стотици лица.Слични вести