Во експлозија во рудник во Пакистан загинаа 16 рудари

Џавит Енвер, функционер на пакистанската влада изјави дека во еден рудник за јаглен во селото Маргхат кај Куета, главниот град на провинцијата Белуџистан дојде до експлозија на метан и дека во несреќата животот го загубија 16 рудари, а 9 рудари се спасени

964694
Во експлозија во рудник во Пакистан загинаа 16 рудари

Во експлозија во еден рудник за јаглен во градот Куета во Пакистан животот го загубија 16 рудари, а 9 рудари се спасени.

Џавит Енвер, функционер на пакистанската влада изјави дека во еден рудник за јаглен во селото Маргхат кај Куета, главниот град на провинцијата Белуџистан дојде до експлозија на метан.

Истиот функционер истакна дека во експлозијата животот го загубија 16 рудари, а 9 рудари се спасени.

Поради непреземање на неопходните безбедносни мерки во рудниците во оваа област на Пакистан и претходно беа доживеани слични несреќи.Слични вести