Во самоубиствен напад на конвој на НАТО во Авганистан загинаа 11 цивили

Во реализиран самоубиствен напад на конвој на НАТО во провинцијата Кандахар во Авганистан загинаа 11 цивили

961409
Во самоубиствен напад на конвој на НАТО во Авганистан загинаа 11 цивили

Крвав ден во Авганистан...

По реализираниот напад во главниот град Кабул пристигна вест за напад и од провинцијата Кандахар.

Во реализиран самоубиствен напад на конвој на НАТО загинаа 11 цивили.

Советникот за печат на полициската управа на Кандахар Касим Афган истакна дека цел на самоубиствениот напаѓач со возило натоварено со бомби бил конвојот на романските војници на задача во склопот на НАТО кој што патролирал во населеното место Даман.

Касим Афган напомена дека во нападот загинале 11 цивили, а биле ранети 16 лица меѓу кои се наоѓале и 5 мина романски војници.Слични вести