Предупредување од Европската агенција за воздухопловна безбедност (ЕАСА) за можни ракетни напади во Источниот Медитеран

Во објавеното соопштение од ЕАСА се доставува предупредување дека во рок од 72 часа би можеле да бидат истрелани ракети воздух-земја или крстосувачки Круз ракети

948931
Предупредување од Европската агенција за воздухопловна безбедност (ЕАСА) за можни ракетни напади во Источниот Медитеран

Европската агенција за воздухопловна безбедност (ЕАСА) ги предупреди авионите кои ќе летаат над Источниот Медитеран поради можни ракетни напади.

Во објавеното соопштение од ЕАСА се доставува предупредување дека во рок од 72 часа би можеле да бидат истрелани ракети воздух-земја или крстосувачки Круз ракети.

Во соопштението се нагласува дека може да дојде и до застој во радиокомуникациските мрежи.

 Слични вести