Американски борбен авион Ф-16 се урна во Невада

Нема информација за состојбата на пилотот

944768
Американски борбен авион Ф-16 се урна во Невада

Еден американски борбен авион од типот Ф-16 се урна во Невада.

Според писменото соопштение кое беше објавено од страна на базата Нелис на воздушните сили, борбениот авион Ф-16 кој полетал за рутинска обука, се урнал во 10.30 (20.30 според турско време).

Во соопштението не беше објавена детална информација во врска со состојбата на пилотот.Слични вести