Ирачката војска се стационира во Синџар кај Мосул

ортпаролот на Командата за заеднички операции на Ирак генерал-мајорот Јахја Ресул рече дека единиците на 15-та бригада ги поминаа градовите Синџар и Синун и со тешко оружје се стационира во подрачјето

937331
Ирачката војска се стационира во Синџар кај Мосул

Ирачката војска се стационира во подрачјето Синџар кај Мосул од кое се повлече сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Портпаролот на Командата за заеднички операции на Ирак генерал-мајорот Јахја Ресул рече дека единиците на 15-та бригада ги поминаа градовите Синџар и Синун и со тешко оружје се стационира во подрачјето.

Ресул рече дека силите на војската се стационираа во подрачјето Синџар од кое вчера се повлече сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Терористичката организација ПКК на 3 август 2014 година под изговор дека ДЕАШ извршиле напад врз Језидите во Синџар почна да го покажува своето присуство.Слични вести