Жителите на Африн клањаа џума намаз заедно со турските војници

После џума намазот група граѓани им приоѓаа на турските војници,велејќи им дека после толку долго време прв пат како клањаат џума намаз во мир.

936335
Жителите на Африн клањаа џума намаз заедно со турските војници

Денеска во Африн кој веќе неколку дена како што е ослободен од терористите, жителите на градот клањаа џума намаз заедно со припадниците на турските вооружени сили кои учествуваат во воената операција Маслиново гранче и припадниците на силите на Слободната сириска војска.

Имамот на џамијата во хутбата им се заблагодари на офицерите на двете војски кои го ослободија градот од терористите на ПКК/КЏК/ПЈД/ЈПГ и ДЕАШ , и рече дека сега тие имаат голема задача да го сочуват единството во нивниот град.

После џума намазот група граѓани им приоѓаа на турските војници,велејќи им дека после толку долго време прв пат како клањаат џума намаз во мир.

 Слични вести