Африн се чисти од експлозивните направи кои беа поставени од страна на терористите

Во последните 3 дена беа уништени 46 мини и рачно изработени експлозивни направи

934945
Африн се чисти од експлозивните направи кои беа поставени од страна на терористите

Во рамките на операцијата „Маслиново гранче“ на Турските вооружени сили, Африн се чисти од експлозивните направи кои ги поставија терористите кои побегнаа од градот.

Во рамките на пребарувањето на Турските вооружени сили на патиштата, во последните 3 дена беа уништени 46 мини и рачно изработени експлозивни направи.

Во рамките на пребарувањето бе употребени и кучињата детектори.Слични вести