Терористичките напади снимени од беспилотните летала

На снимката која беше снимени во подрачјето Џиндерес наспроти Хатај, може да се види како терористите го подесуваат топот на возилото од кое пукаат на турските територии

909832
Терористичките напади снимени од беспилотните летала

Терористичките напади врз Турција од 20 јануари наваму кога започна операцијата „Маслиново гранче“ на Турските вооружени сили на Африн во Сирија против терористичките организации ПКК/КЏК/ПЈД-ЈПГ, во кои загинаа невини цивили беа снимени од страна на беспилотни летала.

На снимката која беше снимени во подрачјето Џиндерес наспроти Хатај, може да се види како терористите го подесуваат топот на возилото од кое пукаат на турските територии.

Терористите во цивилна облека меѓу куќите откако пукаат врз определената цел, бегаат од местото на настанот.

Терористите кои од страна на беспилотните летала се следат чекор по чекор, по одреден период пристигнуваат во наводното седиште на терористичката организација ПКК/КЏК/ПЈД-ЈПГ.

На снимката може да се види како во наводното седиште се наоѓаат и други терористите.Слични вести