Две значајни посети од високи американски функционери на Турција

Херберт Рајмонд Макмастер и Рекс Тилерсон во претстојните денови ќе допатуваат во Турција

904946
Две значајни посети од високи американски функционери на Турција

Две значајни посети од високи американски функционери на Турција

Овој викенд во посета на Турција ќе допатува Херберт Рејмонд МекМастер, специјалниот советник за национална безбедност на САД.

Идната недела во посета на Турција се очекува да допатува и американскиот државен секретар за надворешни работи Рекс Тилерсон.

Главна тема на средбите ќе бидат граѓанската војна во Сирија и операцијата „Маслиново гранче“ на Турските вооружени сили на Африн.

Според претпоставките, на средбите ќе бидат разменети мислења и во врска со военото присуство на САД во Мунбич.Слични вести