ПКК изврши ракетен напад на камп за белгаци кај Азез во Сирија

Од почетокот на турската воена операција Маслиново гранче досега терористичката организација повремено ги ракетира Азез и Маре во северот на Сирија.

903498
ПКК изврши ракетен напад на камп за белгаци кај Азез во Сирија

Терористичката организација ПКК изврши ракетен напад на камп за бегалци кај Азез ,во близина на Алепо во Сирија.

Ракетите биле исфрлени од Африн.

За среќа ракетите паднале на празен простор, но предизвикаа голема паника кај бегалците во кампот.

Инаку во бегалскиот камп кај Азез привремено се сместени околу 200 000 бегалци кои ги нашуштија своите домови во Рака, Хумус, Алепо, Дамаск,Идлиб, Дејризор и Хасеке уште од печетокот на граѓаннската војкна во Сирија во 2011 година.

ПКК во саботата испука 7 ракети од Африн на еден пазар во Азез .Во нападот беа повредени 4 цивили.

Од почетокот на турската воена операција Маслиново гранче досега терористичката организација повремено ги ракетира Азез и Маре во северот на Сирија. 

 

 Слични вести