Воздушни напади на Идлиб 8 загинати од кои 4 деца

Мустафа Хаџ Јусуф директор на Белите шлемови соопшти дека руски воени авиони исфрлиле вакуум бомби над селото Бисенкера југозападно од Идлиб.

896660
Воздушни напади на Идлиб 8 загинати од кои 4 деца

 8 цивили го загубиле жиботот а 12 биле ранети во воздушен напшад во Идлиб, во подрачјето за намалување на затегнатоста.

Мустафа Хаџ Јусуф директор на Белите шлемови соопшти дека руски воени авиони исфрлиле вакуум бомби над селото Бисенкера југозападно од Идлиб.

Јусуф додаде :Во нападот со вакуум бомби загинаа 8 цивили од кои 4 беа деца.“

Спасувачките активности на екипите за спасување ги излекоа телата на загинатите, а ранетите веднаш беа префрлени во најблиските болници.

Инаку во последните месец и пол дена најмалку 135 цивили загинаа а над 265 беа ранети во зачестените воздушни напади на Идлиб.


 Слични вести