Русија ги отфрли обвинувањата за употреба на хемиско оружје во Сирија

МНР на Русија соопшти дека американските обвинувања се во функција на  блокирање на мировните преговори за Сирија во Сочи

896691
Русија ги отфрли обвинувањата за употреба на хемиско оружје во Сирија

Русија ги отфли американските обвинувања за тоа дека Москва употребува хемиско оружје во Сирија.

Во соопштението издадено од руското Министерство за надворешни работи се истакнува дека американските обвинувања се во функција на  блокирање на мировните преговори за Сирија во Сочи и дека не се ништо друго освен црна пропаганда.

Инаку американскиот државен секретар за надворешни работи Рекс Тилерсон во изјава во Париз ја обвини Москва за употреба на хемиско оружје на цивилите во Источна Гута во Сирија.

 

 Слични вести