Началниците на ГШ: Герасимов и Данфорд остварија телефонски разговор

На рзговорот постигнаа компромис за следење поактивна соработка за надминувње на евентуалните погрешни пресметки

893039
Началниците на ГШ: Герасимов и Данфорд остварија телефонски разговор

Началникот на рускиот генералштаб Валери Герасимов и Началникот на американскиот здружен генералштаб Џозеф Данфорд остварија телефонски разговор.

Според писменото соопштение кое беше објавено од страна на американското МНР, началниците Данфорд и Герасмиов разменија мислења во врска со случувањата во Сирија како и сите заеднички интереси.

Во соопштението беше истакнато дека началниците постигнаа компромис за следење поактивна соработка за надминувње на евентуалните погрешни пресметки.

Страните постигнаа согласност околу тоа содржината на разговорот да остане тајна, беше истакнато во соопштението.Слични вести