Бомбашки напад во Шведска

Бомбата предизвикала штета на предната страна на полициската станица

890874
Бомбашки напад во Шведска

Во провинцијата Розенград во шведскиот град Малме беше извршен бомбашки напад на една полициска станица.

Во нападот нема мртви или повредени.

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на полицијата на Малме беше истакнато дека

Бомбата предизвикала штета на предната страна на полициската станица и дека биле оштетени некои возила.

Во подрачјето беа испратени експерти за деминирање и полицијата започна истрага во врска со случајот.Слични вести