Ненадејна воена посета од Судан на Етиопија

Премиерот на Етиопија Хаилемариам Десалегн, началникот на генералштабот на Судан Адеви го прими во канцеларијата во Адис Абеба

884074
Ненадејна воена посета од Судан на Етиопија

Во период додека трае политичката напнатост меѓу Египет и Судан, началникот на генералштабот на Судан Имадедин Мустафа Адеви престојуваше во ненадејна посета на Етиопија.

Премиерот на Етиопија Хаилемариам Десалегн, началникот на генералштабот на Судан Адеви го прими во канцеларијата во Адис Абеба.

Началникот Адеви на премиерот Десалегн му го врачи специјалното писмо на суданскиот претседател Омер Ал Бешир.

На средбата беа разменети мислења во врска со билатералните и регионални прашања.Слични вести