Во експлозија во Авганистан загинаа 6 деца

Во нападот загинаа 6 деца на возраст од 6 до 12 години

877648
Во експлозија во Авганистан загинаа 6 деца

Во експлозијата во подрачјето Девлет Абад во северноавганистанската провинција Балх загинаа 6 деца.

Кајмакамот на Девлет Абад Мухамед Керим во изјавата за печатот рече дека бомбата која беше поставена во непосредна близина на едно училиште во подрачјето, експлодираше за време кога група деца си играа во околината.

Кајмакамот Керим рече дека во нападот загинаа 6 деца на возраст од 6 до 12 години.Слични вести