САД собира информации за терористите во Сирија

Терористите многу добро ги знаеја тајните позиции на сириската влада

820513
САД собира информации за терористите во Сирија

Обвинување од Министерството за одбрана на Русија „Постои голема веројатност САД да собира разузнавачки информации за терористите во Сирија“.

Портпаролот на министерството Игор Конашенков рече дека постои голема веројатност информациите во врска со позициите на сириската армија да бидат собрани од страна на Американците, бидејќи нападите на терористите организација ДЕАШ врз сириската армија беа извршени од подрачјата во Сирија кои се наоѓаат под контрола на САД.

Терористите многу добро ги знаеја тајните позиции на сириската влада поради што истите ги поминаа, рече Канашенков.

Терористите овие информации можат да ги поминат единствено со помош на воздушна разузнавање. Овие информации беа пренесени со големо брижливост со цел да се изврши саботажа.

Меѓу нападите во областа постои една поврзаност и сличност а тоа е дека сите напади се вршат од подрачјето-ал)танфи на границата меѓу Сирија и Јордан каде што се стационирани американските воени единици.

Конашенков потенцираше дека најголема пречка во борбата против ДЕАШ во Сирија не е воениот капацитет на терористичката организација. САД постојано ги подржува терористичките групи во Сирија и тоа претставува најголема пречка за уништување на терористите во оваа земја.Слични вести