Месноста Хавиџе кај Киркук во Ирак ослободена од ДЕАШ

Ирачкиот премиер Хајдар ал-Абади претходно имаше најавено дека започна втората етапа на операцијата за ослободување на Хавиџе

820573
Месноста Хавиџе кај Киркук во Ирак ослободена од ДЕАШ

Месноста Хавиџе кај Киркук во Ирак ослободена од терористичката организација ДЕАШ.

Командантот на операцијата на Хавиџе генерал-полковникот Абдулемир Јарулах во писмената изјава рече дека целата месност Хавиџе беше ослободена од терористите на ДЕАШ.

Ирачкиот премиер Хајдар ал-Абади во изјавата за печатот на 29 септември имаше најавено дека започна втората етапа на операцијата за ослободување на Хавиџе.Слични вести