Парламентот на Ирак донесе одлука за испраќање воена сила во Ќеркук

Парламентот на Ирак донесе одлука за испраќање војници во Ќеркук и во другите проблематични региони со цел заштита на безбедноста на ѓраѓаните

813906
Парламентот на Ирак донесе одлука за испраќање воена сила во Ќеркук

Парламентот на Ирак донесе одлука за испраќање воена сила во Ќеркук.

Во соопштението издадено од претседателството на парламентот се вели следното:

Собранието на Ирак донесе одлука за испраќање војници во Ќеркук и во другите проблематични региони со цел заштита на безбедноста на ѓраѓаните. 

Во истото соопштение уште се подвлекува дека парламентот донесе одлука според која ќе ги затвори сите гранични премини под контрола на  регионалната управа на северот на Ирак.

Премиерот на Ирак Хајдар ел Абади преку писмено соопштение истакна дека издал инструкција за заштита на безбедноста на сите граѓани во  регионалната управа на северот на Ирак.

 Слични вести