Акробатската екипа Соло Турк на Турските воздушни сили одржа демонстрација во Белгија

Демонстративниот лет на екипата на Соло Турк беше проследен од страна на околу 250 илјади лица

804613
Акробатската екипа Соло Турк на Турските воздушни сили одржа демонстрација во Белгија

Под покровителство на Воздушниот клуб „Саникол“ во Белгија се одржа 40-от Меѓународен аеромитинг.

Демонстративниот лет на екипата на Соло Турк на аеромитингот кој беше проследен од страна на околу 250 илјади лица беше одржан со големи овации на публиката. Најавата на летот на турската екипа беше најавена на англиски, француски и холандски јазик. На тој начин на посетителите им беше обезбедено подобро да ги разберат тешките маневри.Слични вести