Експлозија во Сирија

Здравствената состојба на повредените кои беа префрлени на хоспитализација во болница е тешка

Експлозија во Сирија

Во експлозијата во близината неден стадион во центарот на сирискиот град Идлиб загинаа 6, а 1 лице беше повредено.

Директорот на цивилната заштита (Бели беретки) на Идлиб Мухамед Хаџ Јусуф рече дека во близината на стадионот на се слушнаа неколку експлозии.

Јусуф рече дека здравствената состојба на повредените кои беа префрлени на хоспитализација во болница е тешка.

По експлозиите избувна пожар кој беше згаснат од стана на екипите за цивилна заштита.

Сеуште не е позната причината за експлозиите, рече Јусуф и потенцираше дека екипите продолжуваат со активностите за утврдување на причината.Слични вести