Шведска не го прифати барањето за азил на 106 годишната Узбек

Возраста односно годините не се доволна причина за доставување барање за азил

801327
Шведска не го прифати барањето за азил на 106 годишната Узбек

106 годишната Бибихал Узбек по патувањето низ Европа аплицираше за азил во Шведска.

Шведска не го прифати барањето за азил на Узбек.

Возрасната жена која заедно со синот и внукот замина за Шведска, се соочи со големи тешкотии и здравствената состојба не и добра, поради што било одбиено барањето.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Шведската агенција за миграции беше истакнато дека само возраста односно годините не се доволна причина за доставување барање за азил.Слични вести