Рекс Тилерсон им го честиташе празникот Курбан Бајрам на муслиманите

Празникот Курбан бајрам претставува пример на солидарноста и меѓусебната помош меѓу муслиманите

799849
Рекс Тилерсон им го честиташе празникот Курбан Бајрам на муслиманите

Американскиот министер за надворешни работи Рекс Тилерсон им го честиташе празникот Курбан Бајрам на муслиманите.

Тилерсон во пораката рече: Им го честитам празникот Курбан Бајрам на сите муслимани и кандидатите за аџии во Мека и Медина.

Празникот Курбан бајрам претставува пример на солидарноста и меѓусебната помош меѓу муслиманите рече Тилерсон и празник кога сите муслимани без огледа на нивното етничко потекло заедно се молат и клањаат.

Исто така и министерството за надворешни работи на САД им го честиташе празникот Курбан Бајрам на муслиманите.Слични вести