Американскиот разурнувач УСС Џон МекКеин се судри со еден либериски товарен брод

Разурнувачот Џон МекКеин пред несреќата се подготвуваше да се укотви во пристаништето во Сингапур

793458
Американскиот разурнувач УСС Џон МекКеин се судри со еден либериски товарен брод

Американскиот разурнувач УСС Џон МекКеин во морето пред крајбрежјето се судри со еден либериски товарен брод.

Во несреќата се исчезнаа 10 морнари, додека 5 морнари беа повредени.

Разурнувачот Џон МекКеин пред несреќата се подготвуваше да се укотви во пристаништето во Сингапур.

Воениот брод поради сеуште неутврдени причини рано изутрина во 05.24 часот се судри со либерискиот трговски танкер за превоз на нафта Алниц МЦ.

Американската флота соопшти дека во несреќата исчезнаа 10, а 5 морнари биле повредени.Слични вести