Киднапиран поранешниот либиски премиер Али Зејдан

Властите сеуште не ги утврдија идентитетите на вооружените лица кои го киднапираа Зејдан

789432
Киднапиран поранешниот либиски премиер Али Зејдан

Поранешниот либиски премиер Али Зејдан киднапиран од хотелот во кој престојуваше во главниот град Триполи.

Зејдан од хотелот Еш-Шарк беше киднапиран од страна на група вооружени лица и однесен на непознато место.

Властите сеуште не ги утврдија идентитетите на вооружените лица и на која група им припаѓаа како и причината поради што беше киднапиран Зејдан.

Во 2013 година, периодот кога Зејдан беше премиер на Либија беше киднапиран од страна на Унијата на либиските револуционерни операции.Слични вести